30.5

Jag har länge märkt att det inte stått allt rätt till med Affu. Han tappar bakbenen då man kräver mera, speciellt om han inte är väl uppvärmd. Han har inte den naturliga framåtbjudningen som han borde.

I söndags hade vi ett gäng osteopater i vårt stall. Det var en engelsk talade osteopat-guru som höll kurs för dem. Affu fick vara med och fungera som kurshäst. De kollade hans rörelser och sedan började dom känna och klämma på honom.

Han var styv i vänster nacke vilket gör att hela vänster sidan är spänd vilket har lätt till störningar i SI-leden.

Vi var ändå idag och kollade honom hos veterinären vilket var tur. Han har ledinflammation i höger bakben. Början till inflammation i båda frambenen. Dom ultra också SI-leden för att kolla hur den så ut. Den var helt okej, lite lustig men det borde en kiropraktiker kunna fixa. Vi har alltså tid till en tysk kiropraktiker i måndag.

Affu var en riktigt seg typ. Han fick 5 lugnande sprutor före han gav med sig. Trots det tänkte han sparka veterinärens medhjälpare vilket ledde till att jag måste hålla upp hans ben medan han blev stucken. Voj mammas pojke! ;)

Nu har han boxvila i morgon och sedan skall han skrittas ca. 2 veckor. Sedan borde han vara frisk och vi kunna vara ute på tävlingsbanorna igen och samla rosetter (kröhöm). 



//Anna 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0