Hård träning

Vi har idag haft Nooras dressyrträning. Imorgon blir det Kimmos dressyrträning och på onsdagen Mattis hoppträning. Oj vad både hästarna och vi ryttare kommer att vara sjuka i musklerna efter det, och plånboken tom :(

Men jag tror bara det gör bra att några dagar i rad ha ordentlig träning, man rider ju trots allt alltid mycket bättre när man rider för tränare, och hästarna orkar nog. De borde ju annars också gå flera timmar per dag än en! Det är lite underligt dedär med att man alltid rider så mycket bättre när man är på ridtimmar. Vi människor är så lata, så länge vi inte har någon som står och smiskar oss framåt så går vi alltid där ribban är som lägst. Det är också som att hästarna skulle veta att det är mera allvarligt när någon tränare står vid sidan. Skulle det månne hjälpa om man skulle sätta en enorm pappersdocka och stå i ena knuten som föreställer tränaren? :D

Dagens dressyrträning gick ut på att få hästarnas bakben bättre under genom samlingar och 10 m volter. Efter uppvärmningen började vi jobba dem i mera samlad trav och där efter började vi med 10 m volter vid mittpunkten av varje sida. Det fortsatte vi sedan med i alla gångarter. Lite skänkelvikningar gjorde vi också nu och då.

Affu hade vänster galopp mycket svårare än höger. Skänkelvikningarna till höger var också mycket svårare än till vänster. Det är bara någonting vi måste kämpa med mera eftersom Affu ännu har sitt vänster bakben mycket svagare än det högra pga. en gammal skada.

Nu är det bara att ta mig i kragen och börja träna snävare skänkelvikningar och mindre volter med Affu så att jag skulle få honom lite smidigare. Det är inte det lättaste för han är ganska klumpig till sin natur, men han blir bättre hela tiden :)

//Anna

Kommentarer
Postat av: Sabina

sv; Jepp de är Geisha och Essu! Red i Billnäs i nästan 7år, före jag skaffade min häst :D Har du ridit där eller varit på läger eller nånting? :)

2012-03-05 @ 16:59:12
URL: http://sabinalinnea.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0